A.P.Moller-Maersk та міністерство транспорту та телекомунікацій спільно з міністерством промисловості та торгівлі Бахрейну підписали Меморандум про взаєморозуміння. Документ передбачає співпрацю сторін з метою вивчення та реалізації ініціативи щодо утилізації суден у Бахрейні.

Про це пише ЦТС з посиланням на The Maritime Executive.

На церемонії підписання були присутні стратегічні партнери, що беруть участь у проєкті, у тому числі ASRY (суднобудівна та ремонтна верф Бахрейну), SULB Company (сталеливарний завод) та APM Terminals Bahrain.

У рамках Меморандуму про взаєморозуміння міністерства нададуть нормативну підтримку ASRY, яка підготує свою верф та доки для утилізації суден.

A.P.Moller-Maersk надасть технічне керівництво з впровадження методів утилізації. SULB буде переробляти сталь суден, що пішли на злам, як для регіонального, так і для міжнародного ринків.

"Maersk розробив програму утилізації судів, регульовану власними стандартами відповідальної утилізації, які не залежать від географії. Стандарти включають сувору інтерпретацію керівних принципів, викладених IMO в Гонконзькій конвенції, і перевершують вимоги за декількома параметрами, включаючи управління відходами на наступних етапах, стандарти в галузі праці та прав людини, протидія корупції", - заявив старший віце-президент, керівник відділу стратегії активів AP Moller-Maersk Ахмед Хассан.