Qatar Airways очолила рейтинг найкращих авіакомпаній світу за версією Skytrax, змістивши з першої позиції Singapore Airlines.

Про це пише ЦТС з посиланням на Rynek Lotniczy.

Це восьмий раз, коли Qatar Airways стає найкращою авіакомпанією з 2011 року. Минулого року вона посідала друге місце.

Singapore Airlines тепер на другій позиції. Emirates посіла третє місце, піднявшись на одну позицію, порівняно з минулим роком.

Рейтинги Skytrax ґрунтуються на опитуваннях клієнтів, які були надані пасажирами з більш ніж 100 країн у 2023-2024 роках.

Qatar Airways була визнана найкращою у світі в декількох категоріях, включаючи найкращий бізнес-клас та найкращу авіакомпанію на Близькому Сході. Singapore Airlines, яка посіла друге місце, отримала нагороди за найкращий перший клас і найкращих бортпровідників, а також була визнана найкращою авіакомпанією в Азії.

У категорії бюджетних авіакомпаній перше місце посіла малайзійська AirAsia, а сінгапурська Scoot була названа найкращою бюджетною авіакомпанією для далекомагістральних рейсів.

Delta Air Lines очолила регіональну десятку найкращих авіакомпаній Північної Америки. За нею слідують Air Canada, United Airlines, Porter Airlines та Air Transat. Три з п'яти кращих авіакомпаній базуються в Канаді, інші великі авіаперевізники США зайняли нижчі позиції.

Згідно з рейтингом Skytrax, десятка найкращих авіакомпаній світу виглядає так: Qatar Airways, Singapore Airlines, Emirates, ANA All Nippon Airways, Cathay Pacific Airways, Japan Airlines, Turkish Airlines, EVA Air, Air France, Swiss International Air Lines.