Американська корпорація Wabtec провела офіційну церемонію закладки нового заводу в місті Рохтак, за 70 км на північний захід від індійської столиці Делі, де планується виробляти компоненти та підсистеми для рухомого складу, у тому числі для метропоїздів, вантажних вагонів та локомотивів залізниць Індії. 

Про це пише ЦТС з посиланням на Railway Gazette.

Вартість проекту оцінюється у 18 млн доларів.

За інформацією Wabtec, на початковому етапі завод, що займатиме площу 10 тис. м², буде орієнтований на виготовлення продукції для пасажирського рухомого складу, включаючи компоненти системи дискових гальм, а також мастильні матеріали.

Крім того, тут буде налагоджено випуск продукції для видобувної галузі та інших секторів промисловості з урахуванням забезпечення потреб насамперед індійського ринку в рамках ініціативи уряду країни Make in India, спрямованої на розвиток вітчизняного виробництва.

Найближчими роками Wabtec планує інвестувати у будівництво нового заводу додатково 10 млн доларів. На даний момент на роботу вже прийнято 300 осіб.

Компанія Wabtec також має підприємство у місті Хосур (штат Таміл Наду), яке виробляє дискові системи, автозчеплення, струмоприймачі, реле, системи кондиціювання та двері для пасажирських вагонів.

Wabtec є найбільшим виробником техніки залізничного транспорту в Індії. Усього для залізниць цієї країни поставлено понад 600 тепловозів, а також компоненти для понад 1800 пасажирських вагонів та локомотивів. В даний час на індійських підприємствах Wabtec працюють 3000 осіб.