Оператор громадського транспорту Праги DPP оголосив про початок попереднього відбору претендентів для участі в тендері на поставку рухомого складу та системи управління рухом для діючої лінії C і лінії D метрополітену, що будується.

Про це пише ЦТС з посиланням на Railway Gazette.

Вартість контракту становитиме 3,66 млрд доларів.

Вибраний за підсумками тендеру постачальник побудує 69 п'ятивагонних поїздів і відповідатиме за їх технічне обслуговування протягом 35 років, а також обладнає лінії C та D системою керування рухом по радіоканалу на основі технології CBTC з рівнем автоматизації GoA4 та встановить платформні двері (цю техніку постачальник повинен буде обслуговувати протягом 25 років).

Крім того, контракт передбачає модернізацію двох депо.

Передбачається, що в результаті міжпоїздові інтервали на лінії C довжиною 22,4 км становитимуть 90 секунд, а пропускна здатність зросте на 20%.

Наразі триває будівництво першої ділянки лінії D завдовжки 10,6 км із 10 станціями. Для цієї лінії DPP планує придбати спочатку 10 поїздів, надалі їх кількість збільшиться до 16 од.

Для лінії C буде поставлено 53 поїзди. Оскільки ухили на цій лінії сягають 40%, всі осі вагонів поїздів мають бути обмоторені.

Число замовлених поїздів може бути уточнено за результатами консультацій між оператором та постачальником