Ксенія Семенова, починаючи з 10 квітня 2024 року, очолить Національний авіаційний університет у статусі в.о. ректора. Вперше в історії України на чолі цього навчального закладу буде жінка.

Як пише ЦТС, про це повідомляє НАУ.

До теперішнього часу Ксенія Семенова займала посаду в.о. проректора з наукової роботи та інноваційного розвитку Національного авіаційного університету.

"Уперше за довголітню історію українського технічного університету його очолить молода жінка, яка фокусується на сфері освіти, якісних змінах в ній, впровадженню найкращих практик ЄС та США в систему вищої освіти України. Ксенія є випускницею факультету електроніки НАУ, її батько був науковцем, закінчив радіотехнічний факультет авіаційного університету.

Призначенню кандидатури з боку МОН передувало обговорення та голосування Наглядової ради Національного авіаційного університету", - розповіли в НАУ.

Ксенія Семенова народилася в 1990 році в Кривому Розі. Окрім роботи в НАУ є депутаткою Київської міської ради, секретарем комісії з питань цифрової трансформації та адміністративних послуг.

У травні наглядова рада НАУ планує оголосити конкурс на посаду ректора університету.

"Позиція держави по НАУ - робити хороший інженерний університет. Наглядова рада справжня, вона працює і вона приймає рішення. Голова НР - Чернишов, людина також із наукової родини, але із бізнесу. Координує проект з боку уряду - Михайло Федоров. Слідкують за тим, що відбувається - усі.

Все схоже на момент "коли, якщо не зараз". В НАУ крутий потенціал і дуже боляче було дивитись останні 10 років, як університет знищують. Тепер величезна кількість професіоналів і випускників НАУ готові долучитися до реформи університету... Все має вийти", - прокоментувала своє призначення Семенова.