"Нова пошта" збирається придбати компанію, основним видом діяльності якого зазначено надання в оренду та експлуатацію власного або орендованого нерухомого майна.

Про це пише ЦТС, посилаючись на Інтерфакс-Україна.

Антимонопольний комітет України надав "Новій пошті" дозвіл на придбання частки, що забезпечує перевищення 50% голосів у "Нова девелоп".

У держреєстрі вказується, що зареєстрована наприкінці травня 2023 року "Нова девелоп" є правонаступником "Бест Логістик Груп", що займалося будівництвом та наданням в оренду логістичних комплексів та входило до девелоперського холдингу повного циклу Globus.

"Бест Логістик Груп" уже співпрацювало з "Новою поштою" при будівництві сортувального терміналу у Львові в 2019 році, інвестиції у створення якого становили майже 10 млн євро, при цьому вкладення "Нової пошти" - приблизно 4 млн євро.

За словами співзасновника групи компаній NOVA (куди входить "Нова пошта") В'ячеслава Климова, "Нова пошта" відповідала за обладнання, тоді як "Бест Логістик Груп" - за будівництво будівлі.

На сайті Globus зазначено, що в його портфелі знаходиться понад 10 проектів на різній стадії реалізації.

Також наголошується, що група є стратегічним партнером "Нової пошти", що має власну виробничу базу у вигляді двох бетонних заводів.