"Укрпошта" налагодила використання альтернативних шляхів через сусідні Словаччину, Молдову, Румунію, Угорщину. Тож затримки відправлень українських експортерів становлять максимум два дні.

Про це пише ЦТС з посиланням на Бізнес Цензор.

"Ситуація на українсько-польському кордоні не могла не позначитися на діяльності національного поштового оператора. Втім, цей вплив не є суттєвим", - зазначили в компанії.

Зазначається, що "Укрпошта" здійснює операції в двох напрямках: експорт з України та імпорт в Україну, що знаходяться у зоні відповідальності саме міжнародних партнерів компанії. Що стосується експорту, то тут ситуація є більш керованою, і українські експортери не відчувають серйозних збільшень термінів доставки.

"Маючи досвід схожих страйків на кордоні, "Укрпошта" налагодила використання альтернативних шляхів через сусідні країни - Словаччину, Молдову, Румунію, Угорщину. Завдяки цьому товари українських експортерів потрапляють до європейських аеропортів із незначними затримками і далі розлітаються по світу. Відхилення становить один - максимум два дні", - зазначають в компанії.

Що ж до імпортних операцій, які здійснюють партнери "Укрпошти" і в зоні відповідальності яких є перетин кордону, за цим напрямком доводиться реалізовувати альтернативні рішення.

Наприклад, перезавантаження товарів з великих вантажівок на маленькі, які в спрощеному режимі перетинають кордон на різних пунктах пропуску, або використання залізниці.