Державне агентство відновлення та розвитку інфраструктури України перезапускає один з найстаріших в Україні наукових закладів у сфері будівництва. Зокрема, підписано новий статут вже колишнього "Державного дорожнього науково-дослідного інституту імені М.П.Шульгіна", який знаходиться у сфері управління відомства.

Як пише ЦТС, про це повідомив голова Агентства відновлення Мустафа Найєм.  

"За останній рік Інститут під керівництвом Артема Безуглого значно розширив свою діяльність - був залучений та супроводжував проектні та будівельні роботи як у дорожній сфері, так і у багатьох проектах цивільного будівництва. Тож новий статут значно розширює сферу діяльності Інституту", - йдеться в повідомленні.

Оновлена команда займатиметься питаннями не лише у сфері дорожнього господарства, а й у розвитку об’єктів інфраструктури, зокрема фортифікаційних та тунельних споруд, пунктів пропуску через державний кордон тощо. 

Також змінилася назва наукової установи. Відтепер державне підприємство "ДерждорНДІ" має нову назву - державне підприємство "Національний інститут розвитку інфраструктури" (ДП "НІРІ"). З назви також прибрано прізвище радянського міністра будівництва Миколи Шульгіна.

"Під час війни працівники інституту вже почали працювати за новими напрямами - стратегічними проектами, які стосуються розвитку інфраструктури. Зокрема, здійснювали науково-технічний супровід будівництва захисних споруд для  обʼєктів енергетичної інфраструктури та проектування тунельних споруд; розпочали створення Бази даних цін на матеріали не лише дорожньої, а й будівельної галузі; створили комунікаційний майданчик для презентації новітніх матеріалів та технологій для ключових стейкхолдерів відновлення інфраструктури - "Портал та Платформа інновацій"; адаптували положення міжнародної системи вимірювання обсягів робіт CESMM, яка є прозорою та зрозумілою для потенційних донорів та міжнародних компаній", - додав Найєм.

За останній рік науковці інституту, зокрема, обстежили та випробували рекордну кількість мостів, які необхідні для забезпечення логістики вантажів цивільного та військового призначення, відпрацювали в рамках Комісії з перевірки стану мостових споруд, створеної рішенням РНБО - напрацювали пакет пропозицій щодо розвитку та утримання мостів. 

Також оновили будівельні норми щодо доріг та мостів з урахуванням європейських та американських стандартів.

428597768_10226392410302643_4055088027758580084_n