Найбільша російська приватна авіакомпанія S7 вирішила скоротити понад 400 пілотів та бортпровідників.

Як пише ЦТС з посиланням на російські ЗМІ, рішення пов’язане "зі зміною структури польотів та зменшенням обсягів авіаперевезень".

Всього авіаперевізник країни-агресора має намір звільнити 90 командирів повітряних суден, 70 других пілотів та 250 бортпровідників, які до цього працювали на лайнерах Airbus А320. Також під скорочення потрапить частина співробітників московського офісу авіакомпанії.

Окрім зменшення маршрутної мережі з Москви, причиною звільнень є те, що через проблеми з обслуговуванням двигунів (в наслідок запроваджених санкцій) у S7 простоює частина флоту лайнерів Airbus A320/А321neo.

Відзначимо, що цивільна авіація в рф через складнощі з постачанням запчастин до літаків стає все більш небезпечною. Так, за даними ГУР МО України, за перші 9 місяців 2023 року у рф задокументували 150 випадків технічних несправностей літаків. За аналогічний період 2022 року було зафіксовано 50 таких інцидентів.

Лише за перші 8 днів грудня минулого року російські ЗМІ повідомляли про 11 інцидентів через технічні негаразди з пасажирськими літаками в рф. Після того було ще близько десятка аналогічних повідомлень.