Керуюча компанія порту Гамбург оголосила про результати розгляду пропозиції про поглинання, зроблену MSC німецькому оператору логістичного Hamburger Hafen und Logistik Aktiengesellschaft (HHLA).

Про це пише ЦТС з посиланням на The Maritime Executive.

Пропозицію про поглинання було прийнято акціонерами, які володіють 7 325 366 акціями (клас А) HHLA. Крім того, SAS Shipping Aggency Services SA r.l (100% дочірня компанія MSC) окремо придбала на фондовій біржі ще 9 184 558 акцій HHLA.

Разом з акціями класу A і S, які належать муніципалітету міста Гамбург, пакет із приблизно 92,3% акціонерного капіталу HHLA тепер перебуває в руках партнерів спільного підприємства.

"Тепер, після закриття угоди, разом із міською владою MSC володітиме понад 92% акцій HHLA. Це дає нам добрі можливості для реалізації спільних планів. Мета зрозуміла: ми плануємо зростання HHLA і хочемо зробити свій внесок у те, щоб порт Гамбурга грав ще більшу роль серед міжнародних портів", - прокоментував генеральний директор MSC Сорен Тофт.

Після успішного завершення угоди, HHLA управлятиметься як спільне підприємство. Для остаточного закриття угоди буде потрібний дозвіл від регулюючих антимонопольних органів, а також схвалення від парламента міста Гамбург.

При виконанні цих вимог закриття операції очікується у II кварталі 2024 року.

Про плани швейцарської судноплавної компанії MSC придбати HHLA стало відомо у вересні цього року. При цьому співробітники німецької компанії на початковому етапі виступили проти операції. У ході акцій протесту вони заявили, що компанія має й надалі залишатися у державній власності, а у разі продажу акцій можуть змінитися умови та оплата праці.