Оператор інфраструктури залізниць Хорватії HŽ Infrastruktura та Європейське виконавче агентство з клімату, інфраструктури та навколишнього середовища (CINEA) підписали дві угоди на отримання грантів обсягом 250 млн євро для фінансування двох залізничних проектів за програмою Connecting Europe Facility (CEF).

Про це пише ЦТС з посиланням на Railway Gazette.

Перший проект передбачає виконання робіт з будівництва та електропостачання ділянок Іванич-Град - Поповича та Поповича - Кутіна. За вартості проекту 289 млн євро 85% надійде з фонду CEF, решта 15% - з бюджету Хорватії.

Роботи виконуються в рамках більшого проекту з реконструкції з укладанням другого шляху та електрифікацією лінії Дуго-Село - Новська, вартість якого становить 670 млн. євро.

Другий грант на 5,8 млн євро призначений для підготовки концептуального проекту та узгодження траси нової двоколійної електрифікованої залізниці Скрадник - Красиця - Тіяні завдовжки 72 км із допустимою швидкістю руху поїздів 160 км/год.

Проект також включає будівництво примикань до існуючих ліній, тунелів, мостів, станцій, шумозахисних споруд, підземних та надземних переходів.

Фінансування здійснюється аналогічно першому проекту у співвідношенні 85% із фонду CEF та 15% із держбюджету країни.