Прем'єр-міністр Чорногорії оголосив у вівторок, 26 вересня, що під час інвентаризації активів аеропортів країни було знайдено та зареєстровано обладнання, яке було викрадене з хорватського аеропорту Дубровник під час блокади та спроби захоплення цього міста Югославською народною армією в 1991-1992 рр.

Як пише ЦТС з посиланням на Vecernji list, прем’єр Чорногорії заявив, що, на відміну від попередніх урядів країни, його уряд "не тікає від минулого, а дивиться в очі, щоб майбутні покоління не повторювали помилок". Він пообіцяв проінформувати про знахідки хорватську прокуратуру офіційними каналами через МЗС.

В свою чергу, в аеропорту Дубровника, коментуючи заяву чорногорського політика, повідомили, що стежить за новинами, пов’язаними з викраденим майном. "Ми ще офіційно не отримували жодної заяви щодо викраденого майна і, відповідно, не можемо коментувати сьогоднішню заяву", - сказали в повітряній гавані.

Тим часом, Біляна Кнежевіч, колишня радниця директора аеропорту Подгориці (столиці Чорногорії), відзначила, що список викраденого аеропортового майна існує вже 19 років і був надісланий хорватській стороні ще в 2004 році. Згідно оприлюдненої нею копії документу, в списку обладнання: трапи, візки для багажних контейнерів, пожежна машина, навантажувач, багажні візки, трактори, генератор резервного живлення та ін.

Як зазначають хорватські ЗМІ, вважається, що частина обладнання, яке Югославська народна армія та чорногорські резервісти вкрали в аеропорту Дубровника, опинилася в аеропорту Тівата, а також в аеропортах Белграда, Ніша та Подгориці. Вартість викраденого обладнання, за заявами колишньої адміністрації аеропорту "Чіліпі", становить 10 млн євро .