Міністерство транспорту Таїланду планує створити національну судноплавну компанію з метою розвитку морських перевезень вантажів у країні.

Про це пише ЦТС з посиланням на Bangkok Post.

Заступник міністра транспорту Манапорн Чароенсрі повідомила про доручення адміністрації портів Таїланду (PAT) провести техніко-економічне обґрунтування такого проекту для його розгляду Кабінетом міністрів.

Адміністрація портів країни представила результати розгляду проекту Міністерству транспорту, яке ухвалить рішення, чи має новостворена судноплавна компанія здійснювати свою діяльність як державне підприємство чи в рамках державно-приватного партнерства.

В цілому керівництво PAT вважає, що нова компанія повинна обслуговувати як внутрішні, так і міжнародні морські маршрути, але все ж таки основну увагу буде приділено восьми внутрішнім судноплавним маршрутам. Серед восьми маршрутів три нині не обслуговуються приватними компаніями.

Планується, що національна судноплавна компанія спочатку перевозитиме вантажі обсягом близько 2% вартості експорту та імпорту Таїланду, або 31 тис. TEU.

На першому етапі нова судноплавна лінія матиме у своєму розпорядженні флот з чотирьох контейнеровозів.