У розвідці Британії вважають, що Керченський міст, хоч і відновлений після пошкоджень, буде обмежено забезпечувати російські перевезення до окупованого Криму, а також потребуватиме значних ресурсів рф для захисту від нових атак. Про це йдеться у розвідувальному огляді Міністерства оборони Британії про війну від 19 жовтня. 

Про це пише ЦТС з посиланням на Європейську правду.

Розвідка зазначає, що 14 жовтня віцепрем’єр країни-агресора Марат Хуснуллін заявив, що росія достроково завершила ремонт Керченського мосту після ураження, якого він зазнав внаслідок української атаки у липні 2023 року. 

"Хоча міст повністю придатний до використання, воно залишається обмеженим тими заходами, які задіяли після першої української атаки на нього у жовтні 2022 року. Вантажівки і бензовози продовжують перевозити поромами", - зазначає розвідка. 

При цьому міст і далі залишається вкрай важливим для того, щоб росія могла утримуватися в окупованому Криму і підвозити поставки для своїх сил на півдні України. 

Водночас, пише розвідка, Керченський міст "майже точно" став значною проблемою для рф з огляду на те, що потребує постійного комплексного захисту, у тому числі прикриття системами ППО й залучення фахівців, яких росія могла би розгорнути для якогось іншого завдання.

"Впевненість російських сил безпеки у їхній здатності захистити цю велику і вразливу структуру і далі буде під загрозою через винахідливість української армії та спецслужб", - підсумовують в огляді.