ДП "Антонов" та французька компанія Turgis&Gaillard підписали угоду про виробництво на потужностях української компанії версії бойового дрону Aarok MALE.

Про це пише ЦТС з посиланням на Бізнес Цензор.

Безпілотник Aarok MALE (Medium Altitude Long Range) у категорії Reaper (5,5 тонни) був представлений на Паризькому авіасалоні у червні.

На сайті Aarok MALE повідомляється, що дрон виконує спостережні та розвідувальні завдання з використанням високоефективних оптико-електронних та електромагнітних датчиків.

Завдяки великій вантажопідйомності Aarok може доставляти зброю протидії та виконувати такі завдання, як безпосередня підтримка з повітря, координація ударів та розвідка, придушення протиповітряної оборони супротивника.

Aarok також може бути невід'ємним елементом пошуково-рятувальних операцій.

Наразі компанії мають узгодити всі свої наступні дії на промисловому та експлуатаційному рівні, щоб почати виробляти безпілотники. Сторони повинні визначити місце для збирання дрона і яке французьке та українське обладнання обрати для цього БпЛА.

Президент і засновниця компанії Фанні Тюржі зазначила, що запустити спільно вироблений дрон сторони мають намір у 2024 році.