Японська компанія Toshiba розпочала випробування першого з 68 електровозів серії E500, замовлених залізничною адміністрацією Тайваню для використання як у пасажирському, так і у вантажному сполученні.

Про це пише ЦТС з посиланням на Railway Gazette.

Контракт вартістю близько 388 млн доларів на постачання цих електровозів та запасних частин до них було укладено Банком Тайваню з компанією Toshiba Infrastructure Systems & Solutions (TISS) у жовтні 2019 року.

Будівництво шестивісних локомотивів організовано на заводі Toshi Футю (Японія).

Електровози планується використовувати на лініях колії 1067 мм, електрифікованих на змінному струмі напругою 25 кВ та частотою 60 Гц.

Конструкція локомотивів, розрахованих на швидкість 140 км/год, забезпечить їх експлуатацію в умовах впливу ураганних вітрів, злив і температури повітря вище 40 °C.

До особливостей електровоза слід віднести наявність бортового обладнання системи зв'язку стандарту 4G, що використовується в тому числі для передачі даних автоматичного діагностування несправностей, а також резервних нікелевих акумуляторних батарей виробництва компанії Saft, не схильних до раптового виходу з ладу на відміну від свинцево-кислотних аналогів.