Альянс покупців морських вантажних перевезень, до складу якого входять гігант електронної комерції Amazon і найбільший у світі роздрібний продавець меблів IKEA, запропонував судноплавним компаніям розмістити замовлення на перевезення 600 000 контейнерів протягом трирічного періоду на суднах, які забезпечують зниження викидів парникових газів на 90% у порівнянні з традиційним викопним паливом.

Як пише ЦТС, Zero Emission Maritime Buyers Alliance (ZEMBA) заявив, що таким чином сприятиме переходу на паливо для судноплавства з нульовими викидами. Це повинно скоротити викиди вуглецю майже на 1 млн т, що еквівалентно виведенню з доріг 215 000 автомобілів.

Надання послуг з перевезення на нових, більш чистих видах палива очікується з 2025 року. У рамках тендерного процесу ZEMBA вимагає від учасників торгів гарантії суден і палива, а також сторонню перевірку скорочення викидів, на які можуть розраховувати її члени.

В рамках першого тендеру ZEMBA більш екологічні морські перевезення хочуть замовити більше 20 учасників, зокрема Amazon, IKEA, Bauhaus, Brooks Running, Chewy, Electrolux Group, Flexport, Green Worldwide Shipping, Levi Strauss & Co., lululemon, Meta, Moose Toys, New Balance, Nike, Patagonia, Philips, Schneider Electric, Sport-Thieme і Tchibo.