Кабінет міністрів України ухвалив скасування зайвого регулювання у галузі облаштування шляхів. Урядовці визнали нечинною постанову КМУ № 567, ухвалену у 1994 році.

Про це пише ЦТС з посиланням на інформацію КМУ.

Зазначається, що втрата чинності постанови № 567 не вплине на розбудову автомобільної інфраструктури, облаштування місць відпочинку та обладнання них засобами комунікації.

У постанові йшлось про те, що підприємства, незалежно від форм власності та видів діяльності, мали погоджувати влаштування стоянок для автотранспорту із охороною на дорогах загального користування у відповідних органах "Укравтодору", Мінтрансу та "Державтоінспекції".

Водночас, Закони "Про дорожній рух", "Про транспорт", "Про автомобільний транспорт" та "Про автомобільні дороги" не передбачають погодження підприємствами облаштування на дорогах загального користування стоянок автотранспорту, що охороняються, та не передбачають влаштування таких стоянок в цілому.

"До того ж, таке погодження неможливе через те, що держоргани "Укравтодор" та "Державтоінспекція" були ліквідовані", - йдеться в повідомленні. 

На сьогодні на автодорогах України стоянки для автотранспорту, що охороняються - відсутні. 

Скасувати зайвий регуляторний документ рекомендували на засіданні Міжвідомчої робочої групи з дерегуляції 2 березня 2023 року.