Hapag-Lloyd успішно закрив угоду щодо придбання 100% термінального бізнесу SM SAAM та пов'язаних з ним логістичних сервісів на підставі угоди, оприлюдненої у жовтні 2022 року.

Про це пише ЦТС з посиланням на Seatrade Maritime.

Угода була схвалена відповідними антимонопольними органами всіх країн, залучених до процесу придбання.

"Ми раді успішному завершенню цієї угоди, яка значно розширює нашу присутність у Латинській Америці та підкреслює нашу прихильність до латиноамериканських ринків. Ми зосередимося на подальшому розвитку бізнесу та продовжуватимемо пропонувати кращу якість усім клієнтам SAAM Terminals", - зазначив CEO Hapag-Lloyd AG Рольф Хаббен Янсен.

Зазначається, що інвестиції в термінальну інфраструктуру є ключовим елементом стратегічної програми Hapag-Lloyd, а Латинська Америка є одним із її ключових ринків.

До угоди входять частки в терміналах Ікіке, Антофагаста, Сан-Антоніо, Сан-Вісенте і Корраль (Чилі), Порт-Еверглейдс (США, штат Флорида), Масатлан (Мексика), Буенавіста (Колумбія), Гуаякіль (Еквадор) і Каяль (Еквадор) (Коста-Ріка), а також супутні логістичні послуги.

В компанії підкреслили, що це придбання ще більше зміцнить основний бізнес Hapag-Lloyd у галузі лінійних перевезень та допоможе створити надійний та привабливий портфель терміналів.

Нову структуру очолить на посаді CEO Маурісіо Карраско, який з 2020 року обіймає посаду керуючого директора підрозділу терміналів у групі SAAM.