Німецький залізничний концерн Deutsche Bahn (DB) може скоротити до 8,4 тис співробітників, щоб знизити витрати дочірнього підприємства DB Cargo, повідомляє Handelsblatt із посиланням на заяви представників компанії, пише ЦТС.

За словами голови Європейської виробничої ради DB Йорга Хенселя, "до 8,4 тис. осіб із 30 тис. співробітників дочірньої компанії DB Cargo можуть втратити роботу" у разі повної чи часткової відмови концерну від здачі в оренду окремих вагонів вантажних поїздів. DB Cargo займається наданням цього виду послуг.

За даними видання, причина можливих скорочень полягає у збитках DB Cargo, що здійснює цей вид перевезень. Зокрема, минулого року їхній розмір склав 655 млн євро. За підсумками 2023 року компанія прогнозує фінансові втрати у розмірі 225 млн євро.

Зазначається, що перевізник хотів би компенсувати збитки "за допомогою заходів економії, ефективнішого використання наявних потужностей та допомоги з держбюджету". Однак якщо цих кроків виявиться недостатньо, то будуть звільнення, пояснив Хенсель.

Як підтвердив член ради директорів компанії DB Зігрід Нікутта, компанія "вивчає варіант майже повної відмови від транспортування одиночних вагонів" замість поїздів.

Раніше повідомлялося, що комісія з монополій Німеччини виступила за реструктуризацію DB для підвищення конкуренції та якості роботи в секторі. Експерти запропонували виділення мережевих, вокзальних та енергетичних підрозділів зі складу групи для їхнього подальшого об'єднання в інфраструктурну компанію під контролем німецького уряду. Буде піддано реорганізації та підрозділи, що займаються пасажирськими перевезеннями на поїздах ближнього та далекого прямування, а також вантажними перевезеннями, проте їх збережуть у рамках структур DB.