Три великі корейські суднобудівні компанії - HD Hyundai Heavy Industries, Samsung Heavy Industries і Hanwha Ocean - накопичили замовлень на суму 106,1 млрд доларів.

Про це пише ЦТС з посиланням на The Maritime Executive.

Згідно з даними на 20 червня, невиконані замовлення цих трьох компаній склали 707 суден (106,1 млрд). Порівняно з минулим роком загальний портфель корейських верфей виріс на 53 судна (17,3 млрд доларів).

Станом на кінець травня HD Hyundai Heavy Industries забезпечила завантаження своїх потужностей 442 замовленнями (55,6 млрд доларів). За Samsung Heavy Industries числиться 143 ще не здані судна і 26,4 млрд доларів, тоді як Hanwha Ocean накопичила замовлення на 122 судна і 24,1 млрд доларів.

У зв'язку з великим завантаженням та достатньою кількістю замовлень верфі надають перевагу будівництву суден із високою рентабельністю, а решті відмовляють у будівництві. Це своє чергу спричинило зростання цін. Так, індекс на новобудови від Clarkson Research перевищив свій історичний максимум у 170.

Зазначається, що усі три компанії розширюють набір персоналу.

Більшість замовлень, які є зараз у портфелі корейських підприємств, це контейнеровози та судна для перевезення ЗПГ (245 і 253 одиниць відповідно).