COSCO Shipping Ports та HHLA підписали угоду про пайову участь у гамбурзькому контейнерному терміналі HHLA Container Terminal Tollerort (CTT). Згідно з документом, COSCO володітиме в CTT міноритарною часткою 24,99%.

Про це пише ЦТС з посиланням на The Maritime Executive.

"Термінал CTT тепер стане пріоритетним центром обробки вантажів, які доставляють COSCO маршрутами між Азією та Європою", - йдеться в заяві HHLA.

У HHLA зазначають, що COSCO не отримує доступу до стратегічних ноу-хау, а портова інфраструктура залишається власністю міста Гамбург.

"Інформаційні технології та дані про продаж залишаються виключно у сфері відповідальності HHLA. У всіх питаннях застосовується законодавство Німеччини", - наголошують у компанії.

"Співпраця між HHLA та COSCO не створює жодних односторонніх залежностей. Навпаки, воно зміцнює ланцюжки поставок, забезпечує робочі місця та дозволяє працювати на економіку Німеччини", - вважають у HHLA.

HHLA і CSPL домовилися про входження CSPL як стратегічного інвестора до акціонерного капіталу контейнерного терміналу HHLA Tollerort у Гамбурзі восени 2021 року. Спочатку йшлося про частку CSPL у CTT у розмірі 35%. Однак в уряді Німеччини виникли розбіжності щодо угоди, оскільки влада побоювалася, що країна потрапить у залежність від Китаю. У травні цього року уряд Німеччини таки схвалив угоду у розмірі 24,99%.