Дунайські порти за 5 місяців 2023 року, за оперативними даними, перевалили 11,5 млн тонн вантажів.

Про це пише ЦТС з посиланням на інформацію АМПУ.

"Стосовно Дунаю ми вже маємо досить вражаючі показники. За 2022 рік портами було перевантажено 16 млн тонн вантажів, а за 5 місяців 2023 року вже оновлено новий рекорд вантажоперевалки - 11,5 млн тонн", - повідомив голова ДП "АМПУ" Юрій Литвин.

За його словами, одним із пріоритетних завдань АМПУ залишається забезпечення роботи портів Великої Одеси в рамках Чорноморської Зернової Ініціативи. "Проте представниками рф в Спільному координаційному центрі (СКЦ) блокується чи під різними приводами затягується процес реєстрації вхідного флоту, що в свою чергу негативно впливає на роботу зернового коридору. Тому порти Дунаю залишаються єдиними надійними морськими воротами України", - додав він.

Голова АМПУ підкреслив, що зараз у фокусі уваги підприємства збільшення обсягів переробки вантажів портами Дунайського кластеру за рахунок введення в дію нових причалів, освоєння додаткових вантажопотоків та оптимізації роботи.

Литвин також зазначив, що завдяки тісній співпраці підприємства з Міністерством розвитку громад територій та інфраструктури України та бізнесом, у розвиток портової інфраструктури портів Дунаю у 2022 році та у 1-му кварталі 2023 року було залучено близько 97 млн доларів.

При цьому, до кінця 2023 року цей показник може сягнути більше 100 млн доларів.

Нагадаємо, ЦТС писав, що Дунайські порти в травні 2023 року перевантажили понад 3 млн тонн, що є абсолютним рекордом для портів цього регіону.