Федеральна залізнична адміністрація США (FRA) з посиланням на повідомлення про можливість фінансування (Notice of Funding Opportunity) оголосила про виділення коштів на реалізацію програми науково-дослідного та технологічного центру компетенцій у сфері залізничного транспорту.

Про це пише ЦТС з посиланням на Railway Gazette.

Програма покликана стимулювати вдосконалення безпеки, функціонування та екологічності міських, приміських та далеких швидкісних пасажирських перевезень, а також вантажного залізничного транспорту, включаючи модернізацію рухомого складу, розвиток системи управління рухом поїздів по радіоканалу Positive Train Control (PTC), інфраструктури, транспортних коридорів, технологій діагностики та моніторингу, у тому числі дистанційних.

Розрахована на 3 роки програма фінансуватиметься FRA із розрахунку 2,5 млн доларів на рік.

На 2022 та 2023 фінансові роки кошти у розмірі 5 млн доларів виділено, надання 2,5 млн доларів у 2024 фінансовому році залежатиме від наявності відповідних фондів.

Частка федерального бюджету у фінансуванні програми не перевищуватиме 50%. Інші кошти мають виділяти штати, муніципалітети та приватні інвестори.

Одержувачами коштів можуть бути структури, що мають великий досвід проведення фундаментальних та прикладних досліджень на залізничному транспорті, освітньої діяльності та вдосконалення управління персоналом.