Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури за підтримки Міністерства цифрової трансформації та міжнародних партнерів USAID та UK aid продовжує роботу над проєктом впровадження в Україні електронної товарно-транспортної накладної.

В інтерв’ю ЦТС заступник міністра розвитку громад, територій та інфраструктури України Сергій Деркач розповів, зокрема, що потрібно робити бізнесу, щоб вже зараз доєднатися до проєкту.

"Для того, щоб уже зараз користуватися е-ТТН, компанії потрібно почати співпрацю з провайдерами електронного документообігу (ЕДО). З актуальним переліком провайдерів можна ознайомитися на сайті проєкту", - пояснив посадовець.

За словами Сергія Деркача, для спрощення адаптації бізнесу до електронної товарно-транспортної накладної, команда проєкту на постійній основі проводить вебінари, на яких можна знайти відповіді на актуальні запитання бізнесу.

"Ми націлені на продуктивний діалог між сторонами і підтримуватимемо компанії на етапі переходу на використання е-ТТН", - говорить заступник міністра.

Він додав, що перехід на е-ТТН сприятиме отриманню більшого контролю за перевезеннями з боку учасників ринку, адже кожен етап перевезення фіксуватиметься в електронному документі і буде доступний онлайн усім учасникам. Важливо, що електронну ТТН складніше загубити під час перевезень, а зроблені помилки можна виправити у кілька кліків.

Також, завдяки мінімізації впливу людського фактору, реалізація проєкту має посприяти зниженню рівня корупції в вантажних автомобільних перевезеннях в Україні.

Читайте також Україна готується приєднатися до системи електронної товарно-транспортної накладної ЄС, - МІУ