АТ "Укрзалізниця" вводить тимчасові обмеження на вантажні перевезення до Польщі.

Як пише ЦТС, конвенції УЗ діятимуть з 17 квітня до 30 червня. Вони стосуються перевезень в усіх типах вагонів.

Обмеження, зокрема, поширюватиметься на злаки - кукурудзу, пшеницю, сорго, овес, жито, ячмінь і т. д; на овочі - маніок, топінамбур, батат, томати, цибулю, капусту, салат-латук та цикорій, моркву, ріпу, буряк, селеру, редиску, їстівні коренеплоди, огірки і т.п. 

Також обмеженні поширюватимуться на цукор, хімічно чисті лактозу, мальтозу, глюкозу, продукти рослинного походження, залишки та побічні продукти, що використовуються для годування тварин, крім того - на боби, горох, рис-сирець для посіву, арахіс, хмель, льон. Також на виноград, дині, кавуни та яблука, груші та айву, абрикоси, вишню, черешню, персики, на джеми, мармелади та фруктові соки і виноградні вина.

Крім того, введено тимчасові обмеження на перевезення живих тварин, корм для тварин, молочну продукцію, яйця птахів, каву, чай, мед, кондитерські вироби.

"Забороняється приймання до перевезення вантажів призначенням Польща та транзиту для перевізника PKP LHS", - наголошується у примітці до конвенції.

Нагадаємо, що 15 квітня уряд Польщі запровадив заборону на імпорт сільськогосподарської продукції з України до 30 червня.