Чеський залізничний оператор České dráhy у 2023 році введе в експлуатацію близько 80 поїздів, поставку яких перевізник називає рекордною.

Про це пише ЦТС з посиланням на Railway Gazette.

Нові потяги будуть доставлені в половину регіонів Чехії.

"Реконструкція рухомого складу Чеських залізниць увійде в наступний етап цього року. У випадку з RegioPanter буде поставлено більше половини всіх замовлених поїздів, а також запустять нові потяги серії 847 від польської Pesa. У першому півріччі на електрифікованих лініях у Височіні старі потяги будуть замінені на нові RegioPanter, а в другому півріччі почнеться заміна старих потягів в Оломоуцькому краї. Потяги RegioPanter відправляться в Моравсько-Сілезький регіон", - повідомив керівник ČD Міхал Крапінець.

Перший RegioPanter, поставлений ​​цього року, вже доставлено ​​в Моравсько-Сілезький регіон. Наприкінці 2023 року туди відправляться ще чотири потяги.

У першому півріччі очікується поставка ще 6 двовагонних одиниць на Височину та двох в Оломоуц.

На чеських лініях також будуть курсувати нові дизель-потяги.

"Ми очікуємо, що наприкінці року ми також почнемо тестову експлуатацію пасажирських поїздів серії 847 від Pesa. У постачальника є деякі затримки, але перший блок вже доставлений на тестовий трек у Велімі, після тестувань транспортні засоби будуть затверджені керівництвом залізниці. Ми сподіваємося, що виробник зможе розпочати передачу перших одиниць для пасажирського використання в другій половині 2023 року" - додав член правління та заступник з питань пасажирського транспорту ČD Їржі Єшета.