Україна та Єгипет розглядають можливість реалізації спільних агропроектів, заявив міністр аграрної політики та продовольства України Микола Сольський за результатами зустрічі з Надзвичайним та Повноважним Послом Арабської Республіки Єгипет в Україні Айманом Ахмедом Мухтаром Ельгаммалем.

Про це пише ЦТС з посиланням на інформацію Кабінету міністрів України.

Під час зустрічі сторони обговорили реалізацію гуманітарної ініціативи Grain from Ukraine та роль України у забезпеченні продовольчої безпеки світу.

Зазначається, що особливу увагу сторони приділили детальному обговоренню можливості розширення торговельних відносин між Україною та Єгиптом і поглиблення співпраці в агросекторі.

"Пан Айман Ахмед Мухтар Ельгаммаль висловив зацікавленість Єгипту у реалізації спільних логістичних агропроектів. Йдеться, зокрема, про створення логістичного хабу для поставок зерна", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, що Україна та Гана також розглядають можливість створення логістичного хабу для зберігання збіжжяРаніше ЦТС писав, що Нігерія та Сенегал вже запропонували Україні створити логістичний хаб для постійних поставок зерна та продуктів харчування.