Міністр аграрної політики та продовольства України Микола Сольський в межах візиту української делегації до країн Африки зустрівся із міністром сільського господарства, сільської інфраструктури та продовольчого суверенітету Республіки Сенегал Алі Нгуйе Ндіайєм, - сторони обговорили можливість реалізації нових логістичних проектів у Сенегалі - зберігання українського зерна в так званих зернових хабах.

Про це пише ЦТС з посиланням на Урядовий портал.

Під час зустрічі було укладено Меморандум про взаєморозуміння між міністерствами обох країн у сфері сільського господарства.

Документ передбачає розвиток двосторонньої торгівлі сільськогосподарською продукцією, співробітництво у сфері наукових досліджень, інвестування, а також взаємовідносин державних установ та приватних організацій.

Сольський зауважив, що попри війну, українська сторона докладає максимум зусиль, аби продовжувати експорт продовольства до країн Африки в необхідних обсягах.

За його словами, Україна готова збільшувати обсяги експорту сільськогосподарської продукції та готова розглянути можливість реалізації нових логістичних проектів у Сенегалі.

Зокрема, йдеться про можливість зберігання українського зерна в так званих зернових хабах.

Зазначається, що їх створення сприятиме прогнозованості збуту, стабілізації цін на продовольство для Африканських країн та надасть впевненості в необхідних обсягах і якості зерна.