Комунальне підприємство "Міський тролейбус" Кривого Рогу Дніпропетровської області до 20 грудня 2023 року має намір закупити 10 великих низькопідлогових автобусів на 125 млн грн.

Про це пише ЦТС, посилаючись на ITTA.

Згідно з оголошенням у системі Prozorro, тендерні пропозиції на участь у відкритих торгах (з особливостями) приймаються до 16 лютого.

Умовами передбачено 30% передоплату.

Джерело фінансування - кошти міського бюджету відповідно до рішення виконкому міськради від 6 січня 2023 року про виділення коштів із резервного фонду Криворізької міської територіальної громади.

Згідно з технічними умовами, автобус має бути виготовлений не раніше 2022 року, відповідати екологічному стандарту Euro 5.

Довжина автобуса має бути не менше 11,9 м, він повинен мати три двері, пасажиромісткість не менше 62 осіб (зокрема 26 місць з урахуванням пріоритетних категорій).

Учасник торгів має надати довідку про виконання у повному обсязі аналогічного договору, у якому він виступає продавцем/постачальником. Він також зобов’язаний надати довідку про локалізацію виробництва (2023 року - не менше 15%).

Замовник торгів наголошує, що придбання автобусів дозволить місту оперативно реагувати на ситуацію у місті та створить резерв машин великої пасажиромісткості для забезпечення евакуації населення у безпечне місце.