Deutsche Bahn з 1 січня 2023 року на борту поїздів далекого сполучення ICE и Intercity пропонуватиме їжу та напої в порцелянових і скляних чашках та тарілках.

Про це пише ЦТС з посиланням на інформацію перевізника.

Ця послуга буде безкоштовною, не вимагатиме депозиту і доступна за запитом для всіх гастрономічних замовлень.

Раніше їжа та напої подавалися в порцеляновому посуді лише в ресторанах потягів та під час обслуговування пасажирів 1 класу.

"Deutsche Bahn просуває екологічну трансформацію у сфері громадського харчування на борту. З впровадженням порцеляни та склянок ми не лише пропонуємо нашим гостям довговічну та стійку альтернативу одноразовій упаковці, але й створюємо задоволення, як удома", - зазначає член правління з міжміських пасажирських перевезень у DB Майкл Петерсон.

Пасажири зможуть вибрати чашки для гарячих напоїв, тарілки для основних страв і закусок, а також склянки для пива, вина чи безалкогольних напоїв з порцеляни чи з пластику.

В компанії підкреслили, що задля дбайливого використання ресурсів з червня 2021 року пластикові столові прибори вже замінили на дерев’яні, а асортимент було страв розширено до веганських, вегетаріанських та органічних страв.