Прем'єр-міністр України підписав постанову №1299, яка дозволить використовувати лише електронне водійське посвідчення в додатку "Дія" без додаткового отримання пластикового аналога. 

Про це пише ЦТС з посиланням на інформацію Мінцифри.

Україна стала четвертою країною Європи, яка має цифрові посвідчення водія. До того ж вони мають таку юридичну силу, як і їхні пластикові аналоги. 

"Тепер ми рухаємося далі у цифровізації документів і вводимо формат діджитал first. Це означає, що ви можете використовувати лише електронне водійське посвідчення в "Дії". Ви можете оформити е-посвідчення, а пластикову картку - за бажанням. Це дасть змогу українцям завжди тримати необхідний документ у смартфоні", - йдеться в повідомленні. 

За словами віцепрем’єр-міністра - міністра цифрової трансформації Михайла Федорова, оформлення і видача посвідчення водія в електронному форматі - це ще один революційний крок у цифровізації документів.

"Українці можуть отримати лише діджитал-посвідчення в "Дії" та використовувати їх у всіх життєвих ситуаціях. Без пластикового аналога", - додав він.

Посвідчення водія доступні також в англомовній версії.

"До того ж, права та техпаспорт мають міжнародне кодування, яке використовується в ЄС, США та Канаді. Це черговий крок до міжнародної інтеграції Дії та використання застосунку в світі", - додали у Мінцифри.

Постанова набуває чинності 14 грудня. 

Послугу реалізує Міністерство цифрової трансформації спільно з Міністерством внутрішніх справ та Головним сервісним центром МВС.