Залізниці Німеччини (Deutsche Bahn) обрали перші лінії з високою інтенсивністю руху, які будуть закриті на кілька місяців для проведення комплексної реконструкції що охоплює залізничні колії та контактну мережу.

Про це пише ЦТС з посиланням на Railway Gazette.

На деяких станціях збудують додаткові обгінні шляхи. Крім того, передбачено впровадження засобів цифровізації керування рухом поїздів, що передбачає, зокрема, модернізацію систем централізації.

Також планується забезпечити маломобільним пасажирам безбар'єрний доступ до пасажирських платформ на станціях та обладнати платформи сучасними навісами, павільйонами для захисту від негоди та новими покажчиками.

На період реконструкції ліній спільно з операторами перевезень та місцевою владою будуть розроблені маршрути об'їзду.

DB планують повністю реконструювати лінії Гамбург-Берлін (довжина 280 км) та Еммеріх-Оберхаузен (72 км). По лінії Гамбург-Берлін міжміські поїзди щодобово перевозять 30 тис. пасажирів. Лінія Еммеріх-Оберхаузен входить до складу важливого вантажного коридору Роттердам (Нідерланди) - Генуя (Італія).

Перший проект комплексної реконструкції буде реалізовано на лінії Франкфурт-на-Майні - Мангейм завдовжки 117 км, де курсують приблизно 300 пасажирських та вантажних поїздів на добу.