Лоукостер Wizz Air вперше в своїй історії полетить в Узбекистан. Він з’єднає столицю ОАЕ Абу-Дабі з Самаркандом.

Рейси виконуватиме еміратський підрозділ бюджетного авіаперевізника Wizz Air Abu Dhabi на 239-містних нових літаках Airbus A321neo, пише ЦТС із посиланням на Avianews.com.

Польоти почнуться з 13 грудня 2022 року. За розкладом вони будуть виконуватися двічі на тиждень.

До цього моменту традиційні бюджетні авіакомпанії взагалі не літали в Узбекистан. Країна обмежувала доступ на ринок іноземних авіаперевізників, щоб допомогти державній Uzbekistan Airways.

Ситуація змінилась після того, як держава передала управління аеропортом Самарканда приватній компанії з іноземними інвестиціями Air Marakanda.

Для стимулювання розвитку авіапідприємства узбецький уряд з 1 жовтня 2022 року зняв обмеження на кількість рейсів та маршрутів для іноземних авіакомпаній при польотах в Самарканд.

На новому маршруті Wizz Air може розраховувати на потік трудових мігрантів, які будуть літати в ОАЕ, а також на туристів, які захочуть подивитися Самарканд.

Місто розташоване на історичному Шовковому шляху, по якому товари доставлялися з Китаю в регіон Середземномор’я. З 2001 року історичний центр Самарканда внесений у список всесвітньої спадщини ЮНЕСКО.

Читайте також Wizz Air здійснив свій перший рейс на Мальдіви