Літак із спікером Палати представників США Ненсі Пелосі на борту приземлився в аеропорту столиці Тайваню.

Про це повідомляє ЦТС, посилаючись на дані сервісу Flightradar24.

Американський літак Boeing C-40C вилетів сьогодні з Малайзії і майже до останнього моменту не було відомо точно, чи направиться повітряне судно в Тайбей.

Через різке зростання напруженості у відносинах між США і Китаєм у зв’язку з візитом Пелосі на Тайвань, до рейсу була прикута безпрецедентна увага в усьому світі. Через це сайт відстеження трафіку літаків Flightradar24 навіть на певний час перестав працювати.

Тайванська армія була приведена в стан підвищеної бойової готовності. Зі свого боку Китай також почав стягувати додаткову військову техніку до Тайванської протоки.

Під час зниження літака з Пелосі китайські державні ЗМІ повідомили, що винищувачі КНР направилися в бік Тайваню. Після цього з’явилася інформація, що десятки винищувачів ВВС США були підняті в небо з авіабаз в Японії. 

Тим часом, на південний схід від Тайваню знаходиться авіаносна ударна група на чолі з атомним авіаносцем ВМС США USS Ronald Reagan. До її складу входять ракетний крейсер USS Antietam та есмінець USS Higgins. На північ від острова також курсують авіанесучі універсальні десантні кораблі America та Tripoli.