Турецька влада відпустила судно Zhibek Zholy, яке перевозило з тимчасово окупованого росіянами Бердянська крадене українське зерно.

Про це пише ЦТС з посиланням на Українську правду.

"Завдяки оперативному втручанню відповідних органів влади України це судно не змогло розвантажити крадене і було затримане. До турецької сторони було направлено запит на арешт судна і вантажу. Водночас, ігноруючи звернення української сторони, ввечері 6 липня судно було відпущене", - йдеться у заяві МЗС України.

У міністерстві наголосили, що українська сторона з "глибоким розчаруванням сприйняла зазначену інформацію і звертається до турецької сторони з настійним проханням провести розслідування цієї ситуації та надати вичерпну відповідь на запити відповідних органів влади України, а також усіма засобами запобігти таким випадкам у майбутньому".

Зазначається, що турецького посла в Києві було запрошено в українське дипвідомство.

"МЗС і міжнародні партнери України засуджують злочинні дії рф щодо викрадення та вивезення з української території зернових в іноземні країни. Особливо кричущим випадком стало судно Zhibek Zholy, яке перевозило вкрадене зерно з окупованого Бердянська до турецького порту Карасу", - додали у МЗС України.

Нагадаємо, Zhibek Zholy стало першим судном, яке російські окупанти відправили з порту Бердянська після його захоплення. За наявною інформацією, на його борт було завантажено 7 тис. зерна, вкраденого в загарбниками в Україні.