Цікава деталь про роботу головного вокзалу Одеси. 9 вересня перед відправленням потягу була потреба зарядити телефон. В холі на першому поверсі перевірив біля 20 розеток і всі вони... були відключені. Я спеціально встромляв зарядку в кожну розетку, але електрики не було. Тим часом на другому поверсі у залі очікування віднайшлася послуга "заряди свій телефон" за гроші. Коштує це все 4,5 гривні за годину.

Щоправда, тим, у кого є квиток, можна підзарядитися безкоштовно. А от підзарядка ноутбуку вартує 5,5 гривень на годину і опції зарядитися безкоштовно немає. Чому встановлені саме такі тарифи, невідомо. Питаю у віконці, з якої причини розетки внизу не працюють.

- Ну не работают и все! Электрики отключили... Они мне не отчитываются, - суворо доповіла касир у віконці. То може б хай пан Балчун дав команду, щоб доклали про ситуацію і касирці було що повідомляти.

Поки півгодини чекав на поїзд і заряджав безкоштовно смартфон все міркував, от чому ж розетки не працюють. Наче проста зручна опція. Може, щоб нічні тусії не заходили на вокзал зарядитися? Бо ж не пасажири, а безкоштовно качатимуть струм... Якщо так, то є вихід. Можна ввімкнути розетки. А на другому поверсі у залі очікування просто розмістити покемонів. На ресепшні хай висить оголошення, що всім ловцям знижка. І на каву, і на "маккаву", і на чай... Доходи мають зрости.

P.S. Пам'ятаю, колись був цілий ряд розеток на другому поверсі вокзалу Київ-Пасажирський, ближче до Південного сектору. Підзарядитися вистачало всім. А зараз щось їх не знайшов і навіть ознак, що були, не лишилося. Ліквідовано як клас.

P.P.S. Але заради справедливості зазначу, що не всі вокзали однакові. Так, на станції Івано-Франківськ електрики для пасажирів не шкодують, про що свідчить фото нижче.

22