fa6fe88cec4bbc21b53a198ea683781c

 Дорога на пів країни

Всього на території Полтавської області 1 089 км доріг державного значення. В 2020 році Полтавщина у областях-лідерах за запланованими обсягами робіт.

За нашим амбітним планом у 2020 році в Полтавській області плануємо виконати ремонтно-будівельних робіт на 13 млрд грн, з них 10,6 млрд спрямовується саме на трасу Дніпро-Решетилівка. 

Цей план буде реалізовано завдяки можливості "Укравтодору" залучати кошти під державні гарантії та завдяки спрямуванню на розбудову доріг частини коштів, що Україна отримала за рішенням Стокгольмського арбітражу. 

Це стратегічне рішення керівництва держави, аналогів якому незалежна Україна не мала. Для порівняння, у минулому році у Полтавській області виконано ремонтно-будівельних робіт на суму 1,3 млрд грн.

560

 Кілька фактів про Н-31

Роботи в Полтавській та Дніпропетровській областях виконують 4 підрядні організації: "Онур", "Ростдорстрой", "Автомагістраль" та "Альтком". 

Для добудови дороги потрібні 21 млрд грн. В межах Полтавської області для завершення робіт потрібні 10,6 млрд грн.

На що спрямовуються гроші?

Протяжність нової дороги в межах Полтавської області складе 79,4 км, в Дніпропетровській області - 59 км. За минулі роки було побудовано 27,4 км бетонки та вони ще не були введені в експлуатацію.

Тільки у Полтавській області споруджуються 4 мости, 8 шляхопроводів, 14 пішохідних переходів та 3 обходи населених пунктів (в Красному, Кобеляках та Решетилівці). Перелаштовуються комунікації, переносяться 5 магістральних нафто- та газопроводів. 

Строк робіт - 2017-2021 рр.. Та маємо план завершити будівництво за 2020 рік.

Дніпро-Решетилівка по суті стане першим справжнім українським хайвеєм. Це перше будівництво нової дороги такого рівня за всі часи незалежності України.
Час на дорогу з Дніпра до Києва займатиме 5 годин - замість майже 7 годин сьогодні. Це нова якість доріг, нові стандарти безпеки та комфорту руху.

Читайте також Як будується перша сучасна бетонна дорога в Україні