Аеропорт Бориспіль постійно збільшує кількість сервісів. Нещодавно ми відкрили першу чергу багаторівневого паркінгу біля терміналу D та б’юті салони в режимній зоні цього ж терміналу. Це важливі нововведення в контексті зростання пасажиропотоку та збільшення запиту на комфорт в терміналах. Тому поява капсульного готелю в аеропорті Бориспіль не тільки на часі - ми долучилися до світового тренду, який набуває все більшої популярності. 

1б

Капсула - найоптимальніший простір для відпочинку пасажира 

Кожен метр в аеропортах коштує немалих грошей, тому готелі зі стандартними номерами зустрінеш не часто. Найкращий вибір та рішення - капсули. Розміщуються вони як в режимних зонах аеропортів, так і в нережимних. 

Дизайн капсульних готелів і підхід в обслуговуванні клієнтів відрізняється. Наприклад, в Міжнародному аеропорті Токіо Наріта капсули готелю нагадують бджолині соти, котрі розташовані вздовж стіни одна над одною. Займаючи відносно невеликий простір, він дозволяє відпочити пасажирам, що очікують на свій рейс та бажають побути в затишному місці. Одномісна капсула в такому готелі коштує 50 доларів США за ніч. Кожному гостю готелю видається набір для гігієнічних потреб. 

3б

Аеропорт Токіо Наріта

Також, в капсульних готелях є пропозиції і з короткостроковим відпочинком, де пасажир може сплатити навіть за годину відпочинку. Такий принцип діє в капсульному готелі аеропорту Гельсінкі: година відпочинку - 7 доларів США. В цих капсулах передбачена можливість розміщення ручної поклажі під сидінням, а також встановлені USB-роз’єми та розетки, якими можливо скористатися за додаткову плату. 

Різний сервіс та вартість послуг, але безперечно запит у пасажирів на капсули є.

4б

Аеропорт Гельсінкі

Досвід аеропорту Бориспіль 

 

Комерційні площі Борисполя знаходяться під пильним наглядом Фонду держмайна, відповідно, і поява нових сервісів залежить не тільки від аеропорту. Таким чином в квітні 2019 року, згідно встановлених процедур, Фондом проведений конкурс на право оренди площ для облаштування капсульного готелю (без права розміщення торговельних об’єктів та закладів харчування). В конкурсі взяли участь три компанії і власник найкращої пропозиції отримав в оренду 190 квметрів на другому поверсі в нережимній зоні терміналу D.

2бПослуги у тестовому режимі капсульний готель почав надавати в червні, одночасно доробляючи деталі інтер'єру та готуючись до офіційного відкриття 18 липня. Першими ж користувачами "капсул" у Борисполі стали пасажири, які дізналися про них на одному з сайтів бронювання готелів.

Цей новий для аеропорту Бориспіль сервіс передбачено передусім для короткочасного відпочинку пасажирів. Особливо в нагоді він стане тим, чий рейс з непередбачених причин було перенесено, або для пасажирів, які прибули в аеропорт заздалегідь з віддалених куточків країни. Для усіх бажаючих відпочити в готелі передбачено 56 індивідуальних капсул, з яких 16 - двомісні, та 40 - одномісні. В кожній капсулі підтримується комфортний мікроклімат, розміщені електричні розетки 220V і USB для підзарядки мобільних гаджетів. Після відпочинку гостя кожна капсула прибирається та змінюється постільна білизна. Залежно від терміну відпочинку, клієнти капсульного готелю також можуть скористатися душем та привести себе до ладу. 

2c9196d8f2281f52711c1e3c568f6b59

Кожен додатковий сервіс аеропорту знаходить свого клієнта. Впевнений, капсульний готель стане зручним для багатьох пасажирів.