Нова румунська авіакомпанія Bees Airlines здійснила перші рейси. На своєму сайті авіаперевізник заявив, що пройшов усі необхідні процедури та отримав сертифікат експлуатанта, який дозволяє розпочати діяльність.

Про це пише ЦТС з посиланням на Avianews.

За даними онлайн-радару Flightradar24, з 19 по 25 березня єдиний літак Bees Airlines здійснив кілька рейсів між столицею Румунії Бухарестом та румунським містом Крайова.

Сам авіаперевізник заявляє, що має намір виконувати міжнародні чартерні рейси з Бухареста на найпопулярніші курорти Єгипту, Туреччини та інших країн. Це дозволяє зробити висновок, що перші перельоти між Румунією були необхідні для завершення сертифікації та тренування екіпажів.

Флот Bees Airlines включає один літак Airbus A320 із реєстрацією YR-BUZ. Він випущений у 2003 році і раніше літав у Великій Британії та Австралії. На фюзеляж авіалайнера нанесено рекламу турецького парку розваг The land of legends.

Нова румунська авіакомпанія має українське коріння. Як розповів комерційний директор української Bees Airline Олександр Джіджора, за розвитком української компанії до війни стежив інвестор, який планував відкриття власної авіакомпанії.

"Тому він придбав права на торгову марку, і зараз запускає аналогічний проект у Румунії", - додав Джіджора.

Українська Bees Airline та румунська Bees Airlines мають схожі назви, які відрізняються лише на одну букву, та практично ідентичний стиль. Однак, якщо український авіаперевізник літав на американських Boeing 737-800, то румунський обрав для свого флоту європейський Airbus A320.