У Міністерстві розвитку громад, територій та інфраструктури України розповіли про ситуацію з пропуском вантажівок на українсько-польському кордоні, пише ЦТС.

"Після призупинення блокади 17 січня трьох пунктів пропуску "Дорогуськ-Ягодин", "Гребенне - Рава-Руська" та "Корчова-Краківець" до Польщі вже виїхало майже 5 тисяч вантажівок", - йдеться в повідомленні.

Найбільший пункт пропуску "Ягодин" вже відновив свою пропускну спроможність на рівні 600 вантажівок на добу. Це показник навіть вище, ніж був до блокади. Зростає кількість вантажівок, що виїжджають через "Краківець" та "Рава-Руську".

"Оцінюємо ефективність рішення на "Нижанковичі-Мальховіце", де тимчасово призупинена реєстрація в єЧергу. Поки пункт пропуску працює не на всю спроможність, а має пропускати 150 порожніх вантажівок на добу, як це було і під час функціонування єЧерги. Важливо, щоб всі пункти пропуску працювали на максимальну потужність", - зазначив віце-прем’єр-міністр з відновлення України - міністр розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков.

Посадовець підкреслив, що спільно з польською стороною можливо посилити економіку двох країн, зокрема через механізм Спільного митного та прикордонного контролю на пунктах пропуску.

"Розроблений нами Проект відповідної Угоди вже на розгляді в профільному міністерстві. Також обговорюємо спільні плани на створення чотирьох додаткових пунктів перетину кордону на додачу до наявних чотирнадцяти", - підсумував він.