Російський завод "Новатек", розташований у Ленінградській області, призупинив свою роботу після атаки українських безпілотників.

Про це пише ЦТС з посиланням на Bloomberg.

В ніч на п'ятницю, 21 січня, два безпілотники атакували порт Усть-Луга. Нападу зазнав хімічний термінал "Новатек", імовірно, було пошкоджено технологічну установку, яка є ключовим виробничим елементом підприємства.

В момент удару, за даними російських ЗМІ, знаходилося чотири танкери. Їм довелося піти на рейд.

Як зазначається, напад був спецоперацією українських силовиків. Офіційне джерело у Києві, яке не називається, повідомило, що ЗСУ завдали удару по заводу з безпілотників.

Порт Усть-Луга є одним з найбільших морських перевалочних пунктів рф, які використовуються для експорту газу, вугілля, металургійної продукції та іншого. Це найбільший російський порт на Балтиці за обсягами перевалки.

Завод "Новатека" в Усть-Лузі переробляє стабільний газовий конденсант у легку та важку нафту, авіагас, дизельну фракцію, мазут та відвантажує готову продукцію на експорт морським транспортом. Термінал відкрито у 2013 році.

Зазначимо, що акції газовидобувної компанії "Новатек" впали у перші хвилини після відкриття торгів на Московській біржі в понеділок, 22 січня.

Снимок экрана 2024-01-22 095517