США та Велика Британія протягом ночі завдали авіаударів по об'єктам хуситів у Ємені, зокрема, в районі порту Ходейда.

Як пише ЦТС з посиланням на міжнародні ЗМІ, це стало відповіддю на атаки хуситів по комерційним суднам у Чорному морі, які ті неодноразово здійснили до того.

Президент США Байден опублікував заяву, в якій підтвердив, що "збройні сили США разом з Великою Британією та за підтримки Австралії, Бахрейну, Канади та Нідерландів успішно завдали ударів по ряду цілей у Ємені, які використовували повстанці-хусити, щоб поставити під загрозу свободу навігації одним із найважливіших водних шляхів світу".

"Ця багатонаціональна акція була націлена на радіолокаційні системи, системи протиповітряної оборони, сховища та пускові майданчики для односторонньої атаки безпілотних літальних комплексів, крилатих і балістичних ракет", - повідомили американські військові, додавши, що з 17 жовтня 2023 року підтримувані Іраном бойовики хусити здійснили атаки чи спроби атак на 27 суден у Червоному морі та Аденській затоці.

Відзначається, що нічні удари не пов’язані з операцією Prosperity Guardian, оборонною коаліцією з понад 20 країн, що діють у Червоному морі, Баб-ель-Мандебській протоці та Аденській затоці, і проводяться окремо від неї.