Після оновлення парку перевантажувальної техніки порт Актау у Казастані до 2025 року зможе обробляти до 100 тис. TEU на рік,  пише ЦТС.

Зараз порт здатний перевалювати до 70 тис. TEU на рік.

Передбачається, що розвиток Транскаспійського міжнародного транспортного маршруту (ТМТМ)може збільшити у середньостроковій перспективі обсяги перевезень через порт Актау у 5 разів.

Згідно з попередньою оцінкою, проведеною Європейським банком реконструкції та розвитку, за умови розвитку транспортних та логістичних потужностей, приріст обсягів за Каспійським вузлом у період з 2030-го до 2035 року становитиме не менше 1 млн TEU на рік.

За оцінками Світового банку, для того, щоб підвищити привабливість коридору ТМТМ, необхідне поєднання якіснішої координації, впровадження цифрових технологій, а також інвестицій у середньостроковій перспективі. Виконання цих заходів дозволить збільшити до 2030 року обсяг перевезень утричі - до 11 млн тонн. Найбільша частина обсягів транзитних вантажів припадатиме на торгівлю між Європою та Казахстаном, а також між Європою та Китаєм. При цьому близько 4 млн тонн будуть обумовлені прогнозованим попитом на контейнерні перевезення.

Інтерес до участі у розвитку логістичних потужностей порту Актау зараз виявляють великі гравці на світовому ринку транспортної логістики. У тому числі китайські Lianyungang Port та Shandong Port Group, логістичні платформи "Сухий порт Сіаня" та м. Урумчі, "Ренус", Abu-Dhabi Ports, PSA International, Albayrak Group.