Асоціація міжнародних автомобільних перевізників України закликала водіїв вантажівок не їхати через пункт пропуску "Угринів-Долгобичув", пише ЦТС.

У Варшаві у вихідні відбувся другий за останні 8 днів раунд переговорів українського бізнесу з представниками асоціацій польських перевізників та керівниками компаній, які блокують українсько-польський кордон.

"На жаль, сторони не досягли згоди у питанні розблокування кордону. Протестувальники заявили про продовження блокування усіх чотирьох пунктів пропуску", - йдеться в повідомленні АсМАП.

Зазначається, що представники блокувальників гарантують проїзд 10 вантажівок щогодини на кожному із заблокованих нині пунктів пропуску за умови свідомого вибору українських перевізників утриматись від перетину кордону через МАПП "Угринів-Долгобичув". 

"Якщо до 20 грудня українських автомобілів не буде в черзі на цьому пункті пропуску, то страйкарі обіцяють припинити блокування усіх пунктів пропуску", - додали в Асоціаціъ міжнародних автомобільних перевізників України.

Від 4 грудня порожнім вантажівкам з України дозволили рух через пункт пропуску "Угринів-Долгобичув".

"Збільшення кількості вантажівок на пункті пропуску та на прилеглих автодорогах створили незручності мешканцям польського Долгобичува, що призвело до напруги у суспільстві. Це може стати передумовою закриття руху вантажівок через цей МАПП місцевою владою. У зв’язку з цим просимо та закликаємо українських перевізників утриматися від поїздок через пункт пропуску та не планувати перетин кордону через цей МАПП найближчим часом. Просимо українських міжнародних перевізників скеровувати свої транспортні засоби на інші пункти пропуску. В іншому випадку страйк буде продовжено на невизначений час", - підсумували у відовстві.