Військово-транспортний літак C-130 Hercules Королівських військово-повітряних сил Данії доставив їстівні припаси, подарунки від родин та різдвяні ялинки на станції Данеборг, Данмарксхавн і Местерсвіг у Гренландії. Вивантаження цих речей здійснювалося у польоті через рампу літака.

Як пише авіаційний блогер Віталій Трубников, на якого посилається ЦТС, на станції Данеборг знаходиться база данського санного патруля "Сіріус". Данмарксхавн - це метеостанція і найпівнічніший пункт на березі Гренландського моря, куди влітку можливо дістатися без допомоги криголамів. Станція Местерсвіг призначена для обслуговування військового гравійного аеродрому довжиною 1800 м.

Санний патруль "Сіріус" - це елітний підрозділ військово-морського флоту Данії, що займається розвідкою та підтримкою суверенітету Данії у північній та східній частині Гренландії, включаючи найбільший у світі національний парк, що там розташований. Зазвичай патруль складається з двох військових та упряжки з 11-15 собак, одна патрульна місія може тривати до шести місяців. Щороку об’їзд території здійснюють 6 пар військовослужбовців. Окрім військових завдань, патруль також виконує деякі наукові спостереження, пов’язані з кліматом Гренландії і льодовиками.   

Читайте також Як працює аеродром в Антарктиді

Screenshot - 13_12_2023 , 13_00_02

the-sirius-dog-sled-patrol-from-the-danish-arctic-command-v0-k3qnln30epla1