В росії вибухнув ще один потяг із паливом на Байкало-Амурській магістралі. Внаслідок вибуху спалахнуло 6 цистерн, пише ЦТС.

Цей підрив став другим етапом спецоперації СБУ з виведення з ладу залізничної магістралі, яку росіяни використовують для військової логістики.

Нагадаємо, вчора, 30 листопада, стався вибух на Байкало-Амурській магістралі, а саме в Північномуйському тунелі ім. Бессолова, який знаходиться в Бурятії. Це ключовий напрямок залізничного сполучення між рф та Китаєм і шлях, який росія використовувала у тому числі й для військових поставок.

Під час руху вантажного поїзда спрацювали 4 вибухових пристрої. У складі поїзда знаходилося 41 цистерна з паливом, три цистерни з авіаційним паливом та шість вагонів із чорним металом. Згодом частину вагонів було виведено назовні, а рух поїздів організували по обхідній ділянці.

Для продовження руху росіяни почали використовувати об'їзну колію, що проходить через "Чортів міст", під час проїзду поїзда цим 35-метровим мостом спрацювали закладені в нього вибухові пристрої.

Відзначимо, що ще вчора щодо першого інциденту в найдовшому в рф залізничному тунелі тамтешні ЗМІ і офіційні органи повідомляли про задимлення, причиною якого стало замикання контактного проводу. Вже сьогодні в рф пишуть, що "встановлено, що займання цистерни з паливом стало наслідком підриву невстановленого вибухового пристрою, який, ймовірно, знаходився під вагоном". Порушено справу щодо "невстановлених осіб" "по факту вибуху".