Європейська Комісія виділяє 50 млн євро на ремонт і модернізацію портової інфраструктури України. Про це йшлося під час міжнародного саміту Grain from Ukraine, що відбувся 25 листопада в Києві.

Про це пише ЦТС з посиланням на інформацію АМПУ.

На заході обговорювалася співпраця в питанні зберігання зерна та транспортування сільськогосподарської продукції до країн-отримувачів.

Також ішлося про активізацію залучення міжнародних партнерів до ініціативи Grain from Ukraine, розширення переліку країн-отримувачів продовольчої допомоги.   

Щоб підтримати ці зусилля, Європейська Комісія виділяє 50 млн євро на ремонт і модернізацію портової інфраструктури України, поліпшення пропускної спроможності портів, що дасть змогу прискорити експорт продовольства та інших товарів, які Україна постачає на світові ринки.

Мета Grain from Ukraine - зміцнення ролі України як гаранта продовольчої безпеки, консолідація зусиль для забезпечення глобальної продовольчої безпеки та розвитку альтернативних логістичних шляхів експорту сільськогосподарської продукції з нашої країни.