Наприкінці жовтня 2023 року в Алмати стартувало будівництво нового вантажного терміналу, який має стати основою платформи транспортно-логістичних послуг та електронної торгівлі регіону. Новий вантажний хаб у місці перетину основних міжнародних маршрутів дозволить успішно консолідувати вантажі, у тому числі електронної комерції, що надходять із усіх регіонів Китаю на адресу вантажоодержувачів в агломерації Алмати.

Про це пише ЦТС з посиланням на Railway Gazette.

Новий термінал буде створено на базі існуючого вантажного майданчика оператора Kedentransservis та дозволить значно збільшити його переробну здатність, у тому числі складів тимчасового зберігання.

На території близько 10 га планується збудувати склади з контролем температури площею 1,4 тис. м², а також склади класу А для зберігання тарно-штучних вантажів площею 36 тис. м².

Крім того, проектом передбачено створення контейнерного майданчика площею 12 тис. м², оснащеного козловим краном вантажопідйомністю 50 т.

Проект реалізується залізницями Казахстану спільно з сухим портом у Сіані (столиці китайської провінції Шеньсі), будівництво вантажного терміналу на території якого знаходиться на стадії завершення.

На робочій зустрічі партнерів в Астані 31 жовтня 2023 року було підписано меморандум про стратегічне співробітництво між KTZ Express - дочірньою компанією ҚТЖ та компанією Xian Free Trade Port Construction and Operation.