Кабінет міністрів України схвалив проект указу президента України про введення в дію рішення РНБОУ щодо примусового вилучення майна держави-агресора та її резидентів. Проект документу передбачає вилучення понад 800 одиниць рухомого майна серед яких - біля 500 вагонів, піввагонів, платформ, цистерн, нафтоналивний танкер, понад 300 вантажних та легкових автомобілів; автоцистерни та авіаційні двигуни.

Про це пише ЦТС з посиланням на інформацію Міністерства економіки України.

"Проведена значна робота з верифікації активів, якими володіє держава-агресор на території України, уточнення наявних даних. Особливу увагу ми приділили доказовій базі - Україна повинна мати бездоганні юридичні позиції на випадок звернення агресора до міжнародних судових органів.  Рухоме майно - вагони, вантажівки, спеціальна техніка - працюватиме на економіку України чи посилюватиме обороноздатність нашої держави на фронті", - зазначила перший віцепрем’єр-міністр України - міністра економіки України Юлія Свириденко.

Пропонується, зокрема, вилучити: 500 вагонів, піввагонів, платформ, цистерн і ін.; нафтоналивний танкер; понад 300 вантажних та легкових автомобілів; автоцистерни; будівельну техніку; авіаційні двигуни. Також буде вилучено 7 МіГ-25 зс рф в неробочому стані, які підуть на запчастини до українських бойових літаків.

Згідно закону "Про основні засади примусового вилучення в Україні об’єктів права власності російської федерації та її резидентів" примусове вилучення в Україні об’єктів права власності рф та її резидентів здійснюється без будь-якої компенсації чи відшкодування.